Lakásvásárlók

Kézikönyve

Mit mondanak a könyvről?

A Lakásvásárlók Kézikönyve a maga nemében hiánypótló kiadvány. Szakszerűsége mellett olvasmányos, könnyen követhető és megérthető bárki számára. Körültekintően és alaposan végigjárja a lakásvásárlás lépcsőfokait, különös tekintettel a sajátos, cseppet sem egyszerű társasházi létre. Segítséget nyújt számtalan alapvető kérdésben és olyan problémákra is kiterjed a figyelme, amelyek nem biztos, hogy eszébe jutnak mindenkinek. A könyv rendkívül fontos olyan szempontból is, hogy utat mutat a racionális, megfontolt döntéshez, éppen ezért rendkívül hasznos olvasmány.

Szilber Szilvia az egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb gyakorlat orientált társasházi szakértő, ezért is lényegesek a meglátásai, tanácsai. Figyelemre méltó a kommunikációs készsége és lelkiismeretes ismeretterjesztő tevékenysége. Minderről meggyőződhettek már az elmúlt évek során a Hatoscsatorna általam szerkesztett és vezetett Lakásvásár című tv műsor nézői is.

A könyv minden elismerést megérdemel gyakorlati hasznossága, szakszerűsége és olvasmányossága miatt!

Borsi László

az egykori Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke,
a Hatoscsatorna Lakásvásár című műsorának szerkesztő műsorvezetője

Az otthon megóvása, a családi fészek melegének ápolása, az épített környezet fejlesztése, a nemzet ingatlanvagyonának állagmegóvása és a környezettudatos ingatlanfejlesztések gyarapodása mind egyéni, mind nemzetgazdasági szempontból fontos kérdések. Amikor ingatlanokról beszélünk, elengedhetetlenül fontos megemlítenünk azokat a közösségeket, akik az egyes ingatlanokat birtokolják, lakják, kezelik, menedzselik. Tisztségemből fakadóan, számos információ jut el hozzám azzal kapcsolatban, mekkora jelentősége van a felelős lakástulajdonosoknak és az ingatlanok üzemeltetésével foglalkozó szakemberek szellemiségének és szaktudásának abban, hogyan fejlődik vagy hanyatlik egy tervezőasztalon csodásnak megálmodott ingatlanegyüttes állapota.

Szilvia könyve azért is egyedi és figyelemre méltó, mert egyszerre mutat rá a magyar lakáspiacban rejlő lehetőségekre eladói, vevői és társasházszakértői szemmel, megvilágítva a buktatókat és kiemelve azon lehetőségeket, mellyel értékesebbé, szebbé, jobbá tehető egy adott lakókörnyezet.

Stílusában olvasmányos, tartalmában igen magvas alkotás, mely igazi értékeket képvisel.

Mehrli Péter

Magyar Ingatlanszövetség elnöke

Szilber Szilvia társasházszakértő küldetése, hogy évtizedes tapasztalatát megosztva, kellő ismeretekkel vértezze fel a társasházakba költözőket. Az által írt Lakásvásárlók kézikönyve arra világít rá, milyen lehetőségei, felelőssége és feladata van a lakástulajdonosoknak, illetve a közös képviseletet és üzemeltetést végző szakembereknek.

Meghökkentő, humoros, olvasmányos, sok érthető példával tűzdelt összeállítás arról, mit és hogyan érdemes megfigyelni és észben tartani, mielőtt valaki belevág élete egyik legnagyobb befektetésébe, a társasházi otthona megvásárlásába, kialakításába.

Szeretettel ajánlom szíves figyelmükbe ezt a hiánypótló írást!

Dén Mátyás András

Társasházi Háztartás (THT) szaklap lapigazgatója,
az eHÁZ társasházkezelő szoftver tulajdonosa, projektvezetője

Nagyon tetszett a könyv! Egyetlen kritikám, hogy túl hamar vége lett. Nagyon sok érdekes történet volt benne, nagyon jó ötlet volt ezzel színesíteni a könyvet! Én bevallom, talán már nem tartozom a nagyon durván kezdők közé a témában (a saját káromon tanulva, meg, a ti munkátokat pedig már évek óta látva) ezért voltak olyanok amiket már ismertem a tudásmorzsákból, de még így is láttam nagyon jó gondolatokat, meg teljesen újdonságokat.

Titkon szerettem volna mindig is tananyag lenni egy könyvben, de nem pont így képzeltem el. 🙂 Mindenesetre nagyon bátran merem ajánlani Szilvia Szilber könyvét mindenkinek, elsősorban azon sorstársaimnak akik első lakásukat / házukat tervezik vásárolni, nagyon sok olyan dolgot tanulhattok meg a könyvből ami nekem égetően fontos és haszos lett volna anno … így lettem benne én is egy, a tanulságos sztorik között.

Szóval, ne legyetek olyan mint én, és legyetek tudatosak, felkészültek, és minél kevesebb dolgot bízzatok a szerencsére!

A kedvenc mondatom a könyvből az a rész volt, ahol arról beszéltél, hogy az a kisebb baj, ha a képviselet hanyagolja el a társasházat mert őket le lehet cserélni, de ha a lakók igénytelenek, őket nem igazán… Valamint az ingatlan eladási „függelék” volt nagyon profi, látszik hogy az ingatlan.hu-nál vérbeli szakértők dolgoznak.

A könyv szerintem nagyon szuper szemléletformáló, valóban kicsit úgy éreztem hogy a képzések, tréningek felé terel, de önmagában is nagyon sok hasznos információt adott. Gratulálok hozzá, nagyon profi, alapos, kellemesen olvasható, mégis kellően tömör írás, kisüt belőle a hitelesség! Ajánlani fogom ismerőseimnek is! 🙂

Kiss Balázs

Szoftverfejlesztő
100 lakásos társasház számvizsgáló bizottságának elnöke

Lakásvásárlók kézikönyve: nekünk a legjobbkor érkezett! Éppen eladás és vásárlás közepén talált meg minket a könyv. Amikor a társasház anyagi helyzetéről, alapító okiratról vagy a társasház kezelőjéről kérdeztük az ingatlanost, zavarba jött és habogva visszakérdezett: Ön jogász? Nem, csak egy gondos vevő! Minden eladónak és vevőnek szívből ajánljuk, olyan adatokat tartalmaz, ami egy ingatlan keresésekor nincs fókuszban, de a hétköznapi élet során nagyon is előtérbe kerül! De ajánljuk azon ingatlan közvetítéssel foglalkozóknak is, aki professzionálisan akarják végezni a munkájukat!

Molnár Kiss Andrea & Molnár Tibor

Akiket érdekelnek az ingatlanos témák azoknak ez a könyv egy megfelelő bevezetés a lakáskezelés, a társasházak világába és végigvezet egészen a felmerülő ötlettől a vásárlás utánig figyelendő szempontokon A-tól Z-ig. Sok esettanulmánnyal ezen kívül a könyvből kimutató QR kódokkal és más neves szakértőkkel még izgalmasabbá téve e könyvet.

Külön köszönet a megelőlegezett bizalomért, hogy előbb kaptam kézhez külföldre a könyvet és olvastam el, mint a számlát!:)

Utóirat: a rengeteg információ miatt még terveimben áll újraolvasni

Makka Dániel

Németország

Szilber Szilvi ritka kincs.

És nem csak a szakértelme miatt. Hanem – és talán ez a fontosabb – a lénye miatt. Mert a szakértelem megszerezhető, de az emberek felé való segítő odafordulás képességére születni kell.

Nincs kétségem azzal kapcsolatban, hogy ő erre született. Így aztán az sem véletlen, hogy társasház témában őt találják meg a legkülönbözőbb médiumok. Ahogyan én is a Klubrádió műsorvezetőjeként.

A legcsekélyebb izgalom nélkül, könnyedén és friss tudással válaszol minden felmerülő kérdésre, ezzel valóban megkönnyítve az életünket.

Mi lehet ennek a mélyén?

Tudás, emberszeretet és profizmus.

Ha lemaradtál róla itt meghallgathatod.

Gaál Ildikó

Klubrádió

Amikor az ember használt autót akar venni, akkor utánanéz mindennek, amit csak lehet róla tudni, a típushibáktól a vevői véleményekig. Aztán a hóna alá csap egy autószerelőt, és elmegy autókat nézni, míg meg nem találja a tökéletest. Ja, nem. Azért van rémtörténetekkel tele az internet, mert az emberek nem így csinálják. És hol van egy lakás értéke, és használati ideje egy autóhoz képest? Mert persze a lakásokat is elsősorban érzelmi okokból, megfelelő háttérinformációk nélkül veszik a vásárlók. Milyen rejtett taposóaknák vannak egy lakás vásárlásánál, sokszor el sem tudjuk képzelni. Pénzügyi, műszaki, tulajdonostársak összetételében, stb… A jó hír az, hogy van egy szakértő, aki több, mint 10 év közös képviselői tapasztalatból tudja, mire kell figyelni, honnan kell a kellő információkat beszerezni, és meg tud óvni a balekok alaphibáitól. Ezeket a, kézzelfoghatóan milliókat érő tapasztalatokat, és tanácsokat írta le ebben a könyvben, Szilvihez méltó, közérthető stílusban. Hiánypótló és egyben kötelező olvasmány mindenkinek, aki lakásvásárlást tervez!

Palánkai Gábor

Cégépítési szakember, üzleti mentor Ügyvezető Akadémia

A visszajelzések meghozták a kedvedet a könyvhöz?